ÖLJYNTORJUNTA

Tilanteesta ja ympäristöstä riippumatta Lamor tarjoaa asianmukaisen ratkaisun tehokkaimpaan mahdolliseen
öljyntorjuntaan. Lamorin ratkaisuihin kuuluu kattava valikoima keräimiä, öljypuomeja, pumppuja, voimanlähteitä,
maihinnousualuksia, työveneitä sekä varastointi- ja lisälaitteita.

Arktisten alueiden sovellukset

Lamor tarjoaa täyden valikoiman arktisissa oloissa käytettäväksi tarkoitettuja öljyntorjuntalaitteita. Käytössä toimivaksi todettua tekniikkaamme on asennettu mm. Itämerellä toimiviin jäänmurtajiin, ja laitteistojamme käytetään monissa Pohjoisen jäämeren öljysatamissa.

Öljynetsintä- ja öljynporaustoiminta on jatkuvassa kasvussa arktisilla alueilla, joilla ilmasto-olot ovat ankarat. Lamorilla on vuosikausien kokemus öljyvahinkojen torjunnasta ja öljynkeräyksestä arktisilla alueilla.
Lisäksi Lamor on tehnyt merkittäviä investointeja uusien toimivien puhdistusmenetelmien tutkimiseen ja kehittämiseen. Bureau Veritas Suomessa testaa jo kaikki keräinjärjestelmämme, pumppumme ja voimanlähteemme, ja lisäksi olemme käynnistäneet seuraavan sukupolven keräimillemme
mittavan varmennusohjelman öljyntorjunta-alan tutkimuslaitoksessa Ohmsettissa New Jerseyssä Yhdysvalloissa.

Avomeri- ja alusjärjestelmät

Lamorin aluksiin asennetut etenevät öljynkeräysjärjestelmät perustuvat toimivaksi todettuun harjatekniikkaan,
jossa harjakset on kiinnitetty pitkiin ketjuihin. Tämän tekniikan avulla öljynkeräystä voi tehdä avomerellä mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.

Integroitu keräin tekee koko aluksesta öljylautan käsittelyjärjestelmän. Lamorin toimivaksi todettuja alusjärjestelmiä on asennettu yli tuhanteen alukseen ja työveneeseen ympäri maailmaa.

Alusjärjestelmien lisäksi Lamor tarjoaa myös laajan valikoiman
keräimiä avomeriolosuhteisiin sekä kestäviä öljypuomeja.

Satamien, jokien ja ranta-alueiden sovellukset

Konttikuljetuksena toimitettavat satamajärjestelmät kootaan tilaustyönä paikallisten olosuhteiden mukaan.
Jokaisen sataman olosuhteet ovat erilaiset sijainnin, virtausten, aaltojen, vuorovesien ja käsiteltävien tuotteiden suhteen.

Kokemuksemme ansiosta pystymme sovittamaan ratkaisumme jokaiselle satamalle sopivaksi.

Jokien puhdistusoperaatioissa nopea vasteaika on oleellinen. Lamor tarjoaa erityisesti suunniteltuja, nopeita
virtauksia kestäviä puomeja ja tehokkaita keräimiä, joissa on roskanpoisto-ominaisuus.

Lamorin ranta-alueiden ja rantavesien puhdistustyökalut ja keräimet ovat yksinkertaisia käyttää ja kevyitä kantaa, mutta silti kestäviä ja tehokkaita. Kaiken tyyppisille rannoille on saatavilla torjuntatyökaluja konttikuljetuksena.

Teollisuussovellukset

Lamorin teollisuussovellusten valikoima mahdollistaa optimoidun öljynkeräyksen ja auttaa vähentämään tulipaloriskiä sekä voimakkaita hajuja ja hiilivetypäästöjä.

Maaperän puhdistussovellukset

Lamorin maaperänpuhdistusratkaisut soveltuvat yhtä lailla aavikoille, soille ja rämeille kuin alueille, joissa on
teollisuussaastetta. Lamor kehittää myös kokonaisratkaisuja vaarallisten materiaalien käsittelyyn avaimet
käteen -periaatteella.

Lamor öljytorjunnan esimerkkitapaukset

Meksikonlahden öljyvuotojen torjunta- ja keräystoiminnot

Huhtikuussa vuonna 2010 Meksikonlahden öljyvuoto vaati välitöntä ulkoista tukea, osaamista, ratkaisuja ja laitteistoja vuotojen hallinta- ja puhdistustöissä. Lamor Corporation otti välittömästi toimintasuunnitelmat käyttöön ja sai globaalin verkostonsa ansiosta 36 tunnin sisällä laitteistonsa ja tärkeimmät henkilönsä ilmateitse paikan päälle.

Lue lisää »

Godafossin öljyvuoto Norjassa

17.2.2011 Tanskaan matkalla ollut 17 000 DWT:n islantilainen konttilaiva M/S Godafoss ajautui reitillään karille Norjan etelärannikolla ja uhkasi Ytre Hvalerin kansallispuistoa sekä Länsi-Ruotsin rannikkoa. Laivassa oli noin 800 tonnia raskasta polttoöljyä ja noin 440 säiliötä.

Lue lisää »

MV Runner 4 öljyvuoto kiinteässä jäässä Viron rannikolla

Runner 4 -aluksesta vuoti öljyä jään peittämälle Suomenlahdelle Viron rannikolla. Öljyvuodon aiheutti Dominikaaniseen tasavaltaan rekisteröidyn Runner 4 -lastialuksen uppoaminen 5.3.2006, kun se törmäsi Maltalle rekisteröityyn Svjatoi Apostol Andrey -lastialukseen. Öljyvuoto oli vaikea käsitellä ja torjua vaikeiden jääolosuhteiden vuoksi. 18 000 litraa raskas- ja kevytöljyä vuoti rikkinäisissä jääolosuhteissa.

Lue lisää »

Sign up for our newsletter

Follow us on social media!