29 maaliskuu 2017

Lamorin puskureiden öljynkeräyskapasiteetti USAFin lentotukikohdassa Okinawassa

Shelton, Connecticut, 28. maaliskuuta - Yhdysvaltain ilmavoimien Kadenan lentotukikohta Japanin Okinawassa on maailman toiseksi suurin lentotukikohta. Se on Tyynenmeren alueen ilmavoimien keskus ja Air Forcen suurimman taistelualuksen, 18th Wing, sekä useiden siihen liittyvien yksiköiden kotikenttä.

Defense Logistics Agency (DLA) on puolustusministeriön laajin logistinen taistelutukiedustaja, joka tarjoaa maailmanlaajuisesta logistista tukea sekä rauhan että sodan aikaan puolustusvoimille ja useille siviiliedustuksille ja ulkomaille. Okinawassa DLA on vastuussa kaikkien ilma-alusten polttoaineiden lastaamisesta tankkerialuksista, jotka ankkuroivat kauniille rantaviivalle.

Okinawan trooppinen paratiisi sijaitsee helppojen lentoyhteyksien päässä useista Aasian maista. Se on Japanin suosituin snorklaus- ja sukelluskohde ainutlaatuisten koralliriuttojensa ja runsaan merielämän ansiosta.

Auttaakseen suojelemaan tätä kaunista rantaviivaa öljyvuodoilta DLA hankki hiljattain Lamorin nopeasti reagoivan monitoimisen öljynkeräinjärjestelmän.  Keräyspäätä voi käyttää harjalla, levy- tai rumpumoduuleilla yhdessä tai erikseen.  Se on varustettu korkean kapasiteetin GTA 70 Arkhimedeen ruuvipumpulla, johon on kiinnitetty 80 m kelluva hydraulinen ja öljynkeräysputki ja liukukela. Ruuvipumppu toimii diesel/hydraulivoimapaketilla, ja sitä voi ohjata etäisesti radion kautta kaikissa toiminnoissa.  Tämä kompakti paketti voidaan kiinnittää joko yhden DLA:n torjunta-aluksen kanteen tai laituriin, ja käyttää yhdessä keräyspuomin kanssa.

44 USAF-tukikohdan opiskelijaa osallistui helmikuussa kahden päivän ajan operaatio-, ylläpito- ja strategiakoulutusohjelmaan, jota johtivat Dan Beyer, Lamor USA:n toimitusjohtaja ja Mathias Lindroos, Lamor Finlandin projektijohtaja.

“On upeaa nähdä kaikkien opiskelijoiden into oppia ja ymmärtää kaikki LMS-öljyntorjuntajärjestelmän yksityiskohdat.  Olemme toimittaneet Lamorin torjuntateknologioita PAJ:lle (Petroleum Association of Japan) ja US Navylle, joten on hyvä tietää, että vakavan vuodon sattuessa monet kokeneet pelastushenkilöt on koulutettu käyttämään markkinoiden parhaita saatavilla olevia teknologioita (BAT, Best Available Technology), Dan Beyer totesi.

“Oli todella mielenkiintoista työskennellä yhdessä kaikkien opiskelijoiden kanssa ja nähdä heidän aito kiinnostuksensa järjestelmää kohtaan. Jos he joutuvat joskus tekemisiin öljyvuodon kanssa, olen vakuuttunut, että he saavat vuodon torjuttua ja puhdistettua tehokkuuteensa ansiosta lyhyessä ajassa,” Mathias Lindroos julisti.

Sign up for our newsletter

Follow us on social media!