20 tammikuu 2015

Lamor Nearshore Workshop and Equipment Demo Days

Lamor järjesti rannikko-alueiden suojeluun keskittyvän seminaarin ja kalustoesittelyn 10.–11. syyskuuta 2014.

Paneelin puheenjohtajana oli Victor Diaz Seco, Euroopan meriturvallisuusviraston (EMSA) saasteiden torjuntaan keskittyvän osaston johtaja. Paneelin muut jäsenet olivat Jan Fälteke Ruotsin rannikkovartiostosta, Kalervo Jolma Suomen ympäristökeskuksesta ja Nick Quinn Australian meriöljyvahinkokeskuksesta.

Keskustelussa käsiteltiin mm. seuraavia aiheita:

– strateginen sijoittuminen ranta-alueiden suojelemiseksi
– Etelä-Suomen varautumissuunnitelma
– ranta-alueiden suojelu Ruotsissa
– Godafossin öljyvahinko

Tapahtumaan osallistui 101 vierasta, ja edustettuna oli 26 maata: Australia, Bulgaria, Chile, Ecuador, Egypti, Espanja, Intia, Iso-Britannia, Japani, Kazakstan, Kolumbia, Kroatia, Nigeria, Norja, Oman, Peru, Portugali, Romania, Ruotsi, Suomi, Tanska, Trinidad, Turkki, Uusi Seelanti, Viro ja Yhdysvallat. Näkökulmat eri puolilta maailmaa olivat erittäin arvokkaita, ja rannikko-alueiden öljyntorjunnasta ja puhdistusoperaatioista käytiin syvällistä ja arvokasta keskustelua.

Kalustoesittely oli hyödyllinen tapa tuoda käytännön toimintaa tilaisuuden ohjelmaan. Lamorin esittelyssä oli mukana rannikko-alueiden öljyntorjuntaan tarkoitettua kalustoa kuten Minimax 25 ja Multiskimmer, Kivipuhdistin, voimanlähteitä ja pumppuja sekä erilaisia öljypuomeja. Esittelyssä näytettiin myös, miten Lamorin letkukelajärjestelmä ja pikapuomi toimivat. Tilaisuuden osallistujat pääsivät kokeilemaan maihinnousualuksia, Seahunter-työskentelytasoja ja keulakeräimellä varustettua matalan veden öljynkeräyskatamaraania.

Vieraille esiteltiin myös Lamorin tuotantolaitosta ja sen ohessa innovaatioita kuten Lamor EKO/GRIDTM maaperän puhdistuskonseptia, teollista öljynkeräintä sekä keräinten ja pumppujen testaamiseen tarkoitettua öljyallasta.

Tilaisuutta pidettiin hyödyllisenä ja rakentavana, ja Lamorin suunnitelmissa onkin vastaisuudessa järjestää arktisten alueiden ja avomeren operaatioihin keskittyviä seminaareja.

crowd lamor_banner nearshore-2-of-9 nearshore-7-of-9

nearshore-30-of-51 nearshore-33-of-51 nearshore-39-of-51 nearshore-45-of-51

Sign up for our newsletter

Follow us on social media!