20 maaliskuu 2017

Guamin öljyvuotojen torjuntakapasiteetti kasvoi huomattavasti

Shelton, Connecticut – 20. maaliskuuta – Lamor Corporation toimitti hiljattain alukseen asennettavan LSC 4C -sivukeräimensä Guamin öljyvuotojen torjuntaoperaatioyrityksen (Oil Spill Response Operations Company = OSROCO) ja T&T Marine Salvagen (T&T) käyttöön tehden siitä alueen suurimman öljynkeräysjärjestelmän.

OSROCO, Cabras Marinen kokonaan omistama tytäryhtiö, ja T&T käyttävät öljynkeräysjärjestelmää sekä pieniä aluksia ja muita erikoistuneita torjuntalaitteistoja.  OSROCON, Cabrasin ja T&T:n työntekijät on koulutettu ja sertifioitu Yhdysvaltain liittovaltion hallituksen öljyvuotojen torjunta- ja turvallisuusstandardien mukaisesti. Lisäksi yritysten kattavassa öljyvuotojen torjuntaohjelmassa keskitytään turvallisiin ja vaatimustenmukaisiin vedessä suoritettaviin operaatioihin öljy- ja polttoainevuotojen ehkäisemiseksi, keräämiseksi ja niiltä suojelemiseksi.

LSC 4C -sivukeräin on asennettu pysyvästi torjuntatehtäviin käytettyyn “Tabangao”-proomuun, mikä lisää alueen arvioitua päivittäistä keräyskapasiteettia (Estimated Daily Recovery Capacity, EDRC) 12 000 barrelilla päivässä. Proomu kunnostettiin vähän aikaa sitten Cabras Marine Corporationin laivankorjaustiloissa.  Proomuun voi varastoida noin 4 700 barrelia kerättyä ainetta öljyvuodon sattuessa.

Cabras Marine on ollut johtava luotsi-, hinaus-, proomu-, vuodontorjunta-, palosammutus-, lautta- ja telakkapalvelujen tarjoaja Guamissa ja Pohjois-Mariaaneilla vuodesta 1970.

“Tämä on historiallinen hetki saadessamme ensimmäisen USCG-sertifioidun öljyntorjunta-aluksemme (OSRV) Guamiin öljyntorjuntatöiden tukemiseen Mariaanien saarten alueella sekä rannikolla että avomerellä. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman OSROCon ja T&T Marinen yhteistyötä, sanoi John Manibusan, Cabras Marinen pääjohtaja, joka johti operaatiota.

Vuonna 1957 perustettu T & T Marine Salvage toimii noin 40 alueella Yhdysvalloissa ja sen alueilla. Sillä on lisäksi toiminnallisia tukikohtia Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.  T & T omistaa ja käyttää laajaa laitteistovalikoimaa, joka tukee OPA 90 -öljyntorjunta-, pelastus- ja merisammutuspalveluja.  Lead Response Director, Mike Popa, joka oli paikan päällä harjoitusten aikaan, kommentoi:

“Tämän aluksen lisääminen OSROCOn ja T&T:n laivastoon vankentaa sitoutumistamme Guamin ja Pohjois-Mariaanien teollisuuden ja asukkaiden puolesta. Jatkamme alueen hätäpelastusvalmiuksien lisäämistä guamilaisten yhteistyökumppaneidemme Cabras Marinen ja Unitekin kanssa.”

Yhdessä koulutuksen ja laitteiden käyttöönoton kanssa järjestettiin esittelypäivä, johon osallistui vieraita Yhdysvaltain rannikkovartiostosta, Mobilista, IP&E:stä, Vital Energystä sekä Guamin satamaviranomaisia, vain muutamia mainitaksemme. Päivän aikana annettiin yleiskatsaus uudesta katastrofaalisen öljyvuodon torjuntaan tarkoitetusta teknologiasta, joka on nyt saatavilla Guamissa.

“On erittäin tärkeää, että kaikki mahdolliseen öljyvuotoon liittyvät organisaatiot, mukaan lukien yhteisöjohtajat, näkevät ja ymmärtävät saarella nykyään käytössä olevat resurssit.  Kukaan ei halua nähdä öljyvuotoja vedessä, mutta on rauhoittavaa tietää, mitä parhaita saatavilla olevia teknologioita on käytettävissä öljyntorjuntaan täysin koulutettujen henkilöstöjen kanssa,” ilmoitti Dan Beyer, Lamor USA:n toimitusjohtaja.

   

Sign up for our newsletter

Follow us on social media!